La mesura de l’home, d’Héctor Rivadeneyra [microressenya]

< 1 minut

Un univers gran, divers i en equilibri

Debut en català d’Héctor Rivadeneyra (aka Javier Clavo).

La comandant d’una nau a la deriva ha de passar comptes de la seva destrucció. A Mart, algú ha aconseguit de crear una utopia, però les utopies no són mai el que semblen. S’està a punt d’inaugurar la ShirleyCon 2126, però la Shirley Jackson no sap que hi està convidada. Un fumigador espacial s’ha d’enfrontar a l’amenaça d’un rei rata que no és ni rei ni rata. La Terra envia a Venus una treballadora social perquè resulta que hi ha discriminació sexual, i això no es pot tolerar. Cinc relats equilibrats que funcionen com a històries independents, plenes d’intel·ligència, ironia i referències als clàssics (Aldiss, Le Guin, Dick), però connectades de tal manera que donen la sensació de pertànyer a un mateix univers, gran i divers.

Antologia molt notable.

Els articles i miniressenyes sobre llibres de ciència-ficció i fantasia escrits originalment en català dels quals es parli en aquest blog s’aniran agrupant sota la categoria CiFiCAT:

T’ha agradat?

Uneix-te a miasma i rep al teu correu les últimes publicacions.

Leave a Reply