Les causes invisibles, de Jaume Valor [microressenya]

< 1 minut

Canviar la història, un “valor” segur

Just tancada l’última pàgina del llibre de Jaume Valor, no em puc estar de fer un joc de paraules amb el seu cognom. Soc així de cafre. 

El llibre venç i convenç. Venç les reticències de tots aquells que no acaben de combregar amb la literatura fantàstica i convenç als aficionats militants del gènere. Amb la mort de Napoleó en el moment de la seva coronació com a element de divergència històrica, Valor teixeix una magnífica ucronia amb Catalunya convertida en repúbliqueta associada a França, que juga a voler-se declarar independent, enmig d’una Europa farcida d’intrigues, espies i complots. Sense oblidar l’element steampunk. Tot, perfectíssimament documentat i amb un ritme que fa passar volant les seves quatre-centes pàgines.

El gènere n’hi devia una a Jaume Valor, que es mereixia millor sort editorial de la que va tenir amb la trilogia de La república pneumàtica. Sembla que l’ha tingut amb Spècula, que ha apostat fort per aquest llibre per encetar la seva singladura en el món del fantàstic.

Els articles i miniressenyes sobre llibres de ciència-ficció i fantasia escrits originalment en català dels quals es parli en aquest blog s’aniran agrupant sota la categoria CiFiCAT:

T’ha agradat?

Uneix-te a miasma i rep al teu correu les últimes publicacions.

Leave a Reply