Càndid, de Voltaire [microressenya]

< 1 minuts

El millor llibre possible

Un llibre que tots els optimistes haurien de llegir.

El filòsof alemany Gottfried Wilhelm Leibniz, l’últim geni universal, va dir que aquest era el millor dels mons possibles i que tot el que passava era a fi de bé. Voltaire, que era d’una opinió ben diferent, va decidir contestar l’etern optimisme del seu col·lega amb un llibre demolidor, però farcit d’humor. Càndid recorre el món al llarg de dues-centes pàgines escasses provant d’afirmar la tesi de Leibniz, però no hi ha manera, tot el que troba el du a pensar absolutament el contrari: que el món és un lloc abominable.

L’edició de Blackie Books, amb una traducció superba de Jordi Llovet i uns dibuixos magnífics de Quentin Blake, fa inexcusable no haver llegit aquesta obra mestra.

T’ha agradat?

Uneix-te a miasma i rep al teu correu les últimes publicacions.

1 thought on “Càndid, de Voltaire [microressenya]

Leave a Reply

A %d bloguers els agrada això: