Niños, de David Roas [microressenya]

< 1 minut

La paternitat, una història de terror

Potser per les meves particulars circumstàncies vitals, però m’he polit l’últim llibre del professor, assagista i escriptor David Roas, tot un especialista en això del fantàstic, en mitja tarda.

Niños és una antologia de dotze relats desiguals, però altament recomanable. S’agrupen en quatre parts, o fases, segons la nomenclatura del llibre: “Huevo”, “Larva”, “Pupa” i “Adulto”. Roas hi parla del tema de la paternitat, sovint des de la pròpia experiència biogràfica, sembla, però centrant-se en aspectes diferents: l’insomni, el cansament, la crueltat, els malsons… No exempt d’una ironia que ratlla en algun punt l’humor (o és horror?) negre, el llibre desgrana l’agredolça experiència de ser pare, i ho fa des del gènere que millor domina l’autor: el terror sobrenatural.

Excel·lents «Vinieron de dentro de», «La agonia del salmón», «Zoltar Speaks» i «Voces». Superlatiu l’únic relat carent d’humor, «Subsistencia», que m’ha recordat la duríssima La carretera de Cormac McCarthy: un pare, una mare, un nen… i la fi del món.

T’ha agradat?

Uneix-te a miasma i rep al teu correu les últimes publicacions.

Leave a Reply